17 апр. 2017 г.

Музей - це справжній казковий світ

  Київ - місто багате на музеї. Чимало з них відвідала НКДГ „Творчі ініціативи”. Ось і 18.03.2017 р. ми відправились на улюблений Поділ - один з найстаріших районів Києва. Тут відкрився єдиний в Європі музей „Світ музичних інструментів”.
   В одному з залів музею ми побачили патефони, магнітофони, радіоприймачі та старовинні платівки. Їх тут ціла колекція, яку зібрав справжній ентузіаст своєї справи Ігор Олегович. Про кожний предмет він розповідав детально, не поспішаючи. Сказав, що нащадки повинні все знати про техніку, за допомогою якої звучали концерти та вистави. Вся техніка в належному робочому стані.
   Разом із екскурсоводом Сергієм ми пішли в зали музичних інструментів, де нам показали синтезатори, скрипки, гітари, барабани, фортепіано. Гордістю музею, справжньою перлиною є рояль, який зроблено з деревини різних цінних порід. Адже від якості музичного інструменту залежить звук.
   Екскурсовод розповів нам про всі музичні інструменти. До кожного предмета дозволялось доторкнутись руками, навіть пограти на музичних інструментах – барабанах та барабанній установці. Таке є не в кожному музеї.
   Ми залишились дуже задоволеними, переповненими позитивними емоціями. Хоча день видався дощовим, але у відвідувачів був чудовий настрій і тепло на душі. Ми побажали розквіту музею „Світ музичних інструментів” і побажали успіхів та всіляких гараздів його господарям.
  Раджу всім завітати до цього чудового музею.

Підготували Валентина Братчанська та  Ігор Чешко




















Комментариев нет:

Отправить комментарий