27 нояб. 2018 г.

„Мелосу долі” щасливої долі!

Світова мемуаристика сповнена розповідями про те, як шанувальник того чи іншого поета чи письменника при особистій зустрічи із кумиром був здивований різницею між образом, який він малював за творами автора і його образом реальним.  Але у випадку із Наталкою Кащенко такого бути не може. Бо вона зважди така ж чарівна, світла, і щира, як і її поезії та пісні.
26.10.2018 р. члени нашої НКДГ „Творчі ініціативи” відвідали презентацію першої поетичної зібрики цієї талановитої поетеси „Мелос долі”. Привітати  авторку завітали  поети, колеги, родичи та інші численні шанувальники  її таланту. Атмосфера вечора була  теплою та романтичною. Старовинне оздоблення зали, каміни, високі вікна, за якими догоряв погожий осінній вечір. Були присутні поети сучасної України, члени літературної студії „Рад осінь”: Геннадій Горовий, Алла Диба, Олександр Сушко та інші.
           Досвідчені митці провели грунтовний аналіз збірки, усі вони одноголосно відзначали такі сильні сторони поезій Наталки Кащенко, як щирість, душевне тепло,  патріотизм, давали поради і рекомендації щодо подальшого розвитку творчості.
            Окрасою вечора стали виступи самої поетеси, яка виконували пісні на власні слова. „Подолянка” - світла, радісна пісня, сповнена любові до рідної землі. А як може залишити бадйужим пісня про свекруху - сповнена щирої любові  до матері свого коханого чоловіка. Не кожна, навіть і добра свекруха дочекається такої дяки від невістки.
            Від імені  „Творчих ініціатив” і від себе особисто Наталку Кащенко тепло вітали Світлана Проніна та Євгеній Познанський. Щиро бажаємо чарівній  пані Наталії  нових творчих перемог, нових збірок і презентацій!

            Євгеній Познанський

1 комментарий: