17 апр. 2017 г.

Духовний сад


Мистецтво – розкішна квітка, що дарує естетичну насолоду іншим. Ось таку квітку, та, навіть, цілу квітучу клумбу, викохала Ганна Стоянова, яка запросила членів НКДГ «Творчі ініціативи» помилуватися цією красою. 11.03.2017 р. в Музеї книги відбувся концерт, підготовлений учнями музичної школи, де працює Ганна. Всі радо прийняли запрошення і вирушили насолоджуватися прекрасним. Зараз проходять Шевченківські дні, тож концерт був підготовлений за поезією нашого генія і пророка. Попри сольних номерів було представлено музичну виставу за повістю Т.Г. Шевченка «Тополя», ідейним натхненником, постановником і дирижером якої була Ганна Стоянова. Це було незабутньо.
Драма вразила присутніх до глибини душі. Виконання було бездоганним. Чисті прозорі голоси гармонійно зливалися в єдиний хор, хвилюючі глядачів.  Вдало підібрані костюми доповнювали образи головних героїв. Вистава не залишила нікого байдужим.
 Після концерту всім бажаючим було проведено екскурсію музеєм. Адже це справжня духовна скарбниця нашого народу. Тут представлена вся історія книгодрукування, показано, як розвивалася книга  від давнини до сучасності і яких змін зазнавала на своєму шляху. Не може не вражати шанобливе ставлення наших предків до книги. Про це говорять розкішні палітурки, оздоблені коштовним камінням та візерунками із дорогоцінних металів. Скільки праці докладалося для виготовлення однієї такої книги. Та з виготовленням друкарських верстатів справа книгодрукування пішла швидше. Все це нам розповіла екскурсовод. Іще багато різних цікавих історій про життя книги дізнались ми в цей день. Екскурсія виявилася дуже цікавою і пізнавальною.


Світлана Проніна







Комментариев нет:

Отправить комментарий