17 апр. 2017 г.

В курсі новин і подій

Всього лише кілька тижнів, з 2 по 26 березня, тривав у «Мистецькому Арсеналі» Києва масштабний виставковий проект – «Музей новин», присвячений 20-річчю ТСН. Його експозиція розміщувалася на значній площі цього виставкового простору і не лише розповідала, а й наочно показувала, як саме створюються новини, як вони впливають на наше життя і свідками яких найбільших культурних подій і технічних досягнень країни ми стали за останні 20 років.
11.03.2017 р. бажаючі з НКДГ «Творчі ініціативи» також встигли побувати на екскурсії в цьому незвичайному музеї. І сказати просто, що проект цікавий і сподобався відвідувачам, – це не сказати нічого!
Якщо хтось уявляє звичний для нас музей, зі скляними вітринами, безліччю інформаційних стендів і забороною торкатися будь-чого – він глибоко помиляється. Тут все було спрямовано на інтерактив, кожен міг не лише роздивлятися цікаві артефакти, яких тут понад 100 (наприклад, справжній Державний прапор України, піднятий у Верховній Раді в день проголошення Незалежності нашої країни), телеапаратуру та інші унікальні речі, а й на якусь мить відчути себе в ролі ведучих у студії ТСН, записати прогноз погоди. А ще – віртуально (але із реалістичними зоровими картинками, відповідно, й відчуттями) побувати у залі Верховної Ради України, у зоні відчуження поблизу Чорнобильської АЕС, у зоні АТО... Можна було ще раз відтворити найголовніші приємні події, що переживала наша країна за ці 20 років, – бій Віталія  Кличка, перемоги Руслани й Джамали на «Євробаченні», які надали для показу на цей час свої призові статуетки, поринути в атмосферу «Євро-2012». Побачити нагороди, одержані Анатолієм Кокушем у номінації на «Оскар» у технічній галузі і більше про це дізнатися, також поглянути на олімпійські медалі наших спортсменів і ще багато іншого.
Можна було пригадати собі й створення найбільшого у світі вантажного літака
АН-225 «Мрія», роздивляючись елемент одного з його двигунів вагою понад 6 тонн і заввишки 3,5 м. Довідатися про те, як далі склалося життя людей, що стали героями ТСН. Та й самим повідгадувати й проаналізувати, справжні чи фейкові запропоновані новини. І все це разом перетворюється у цікаву подорож, часом у захоплюючу гру, а не просто подається у формі інформативної розповіді. На додачу, кожного з присутніх тут вітають 4 ведучі ТСН – Алла Мазур, Лідія Таран, Натал
я Мосейчук та Марічка Падалко.
Усе це разом оцінили і діти, й дорослі, а телеканал «1+1» знову показав себе на висоті, тому й не дивно, що у нього, та й ТСН зокрема, такі високі рейтинги, хоча в нашу епоху цифрових технологій телебаченню з іншими новітніми засобами інформації конкурувати стає дедалі важче.


Інесса Сидоріна
































Комментариев нет:

Отправить комментарий