17 апр. 2017 г.

ГОТУЄМО РАЗОМ (ВИПУСК 6)

РУБРИКА "ГОТУЄМО РАЗОМ"

ВИПУСК 6

ПІСНІ СТРАВИ

Салат «Отрада»
Необхідні продукти:
Сирок плавлений – 2 шт.
Буряк – 2 шт.
Морква – 2 шт.
Яблука – 2 шт.
Цибуля – 1 шт.
Яйця – 3 шт.
Зелень.
Майонез.
Послідовність приготування:
Буряк помити, відварити, дати охолонути та натерти на грубій тертці.
Яблука помити, почистити шкірку та натерти на тертці.
Моркву помити, почистити та натерти на тертці.
Яйця відварити, дати охолонути та почистити.
Цибулю почистити, помити та дрібно порізати.
Викладаємо шарами у салатник: тертий буряк, терті яблука, тертий один сирок, одне яйце. Добре змазуємо майонезом.
Далі: подрібнену цибулю, терту моркву, тертий сирок, 2 тертих білки. Змазуємо майонезом.
Зверху посипаємо тертими жовтками та зеленю. Ставимо в холодильник.
Усім смачного!
Підготувала Валентина Олексіївна Братчанська

Закуска з грибів
Необхідні продукти:
Гриби – 500 гр.
Морква – 500 гр.
Часник – 4 зубки.
Сіль – 1 ч.л.
Цукор – 1 ст. л.
Олія - 50 мл.
Оцет - 2,5 ст.л.
Перець чорний (мелений) - 0,5 ч.л.
Послідовність приготування:
Гриби почистити, промити та покласти  у каструлю.
(Примітка: великі гриби перерізати).
Проварити їх після закипання 5 хв. та відкинути на друшляк.
Моркву почистити, помити та натерти на грубій тертці.
Додати до грибів: моркву, цукор, сіль, перець, оцет, олію та дрібно порізаний часник.
Все добре перемішати, накрити кришкою та поставити у холодильник на добу.
Усім смачного!
Підготувала Валентина Олексіївна Братчанська




Закуска з квасолі
Необхідні продукти:
Квасоля - 3 скл.
Гриби - 350 гр.
Морква – 1 шт.
Цибуля - 2 шт.
Часник - 3 зубки.
Томат - 4 ст.л.
Сіль.
Перець – за смаком.
Зелень.
Олія (для смаження).
Послідовність приготування:
Квасолю промити та замочити у воді на ніч.
Відварити її до м’якості.
Гриби почистити та промити.
Моркву почистити, промити та натерти на грубій тертці.
Цибулю почистити, помити та порізати.
Підсмажити гриби на олії.
Додати до грибів цибулю та смажити до її прозорості.
Терту моркву та томат  додаємо до грибів і пасеруємо ще 5 хв. на слабкому вогні.
Варену квасолю перемішати з овочами і грибами.
Додати лавровий лист, сіль, перець. Влити окріп та тушкувати все 20 хв.
Готову закуску притрусити зеленню та подрібненим часником.
                                                            Усім смачного!
Підготувала Валентина Олексіївна Братчанська

Закуска грибна
Необхідні продукти:
Капуста квашена - 1 кг.
Гриби сушені – жменя.
Цибуля – 3 шт.
Квасоля варена -  1 скл.
Томат - 3 ст. л.
Сіль та перець – за смаком.
Олія для смаження.
Послідовність приготування:
Гриби почистити, помити та відварити.
Квасолю помити, замочити та відварити до готовності.
Почищену та помиту цибулю порізати та пасерувати до прозорості.
Додати гриби та ще трохи обсмажити.
Квашену капусту, якщо вона дуже кисла – промиваємо холодною водою.
Додаємо до грибів: капусту,  квасолю,  томат та перемішуємо.
Солимо та тушкуємо 10 хв.
Усім смачного!
Підготувала Валентина Олексіївна Братчанська


Комментариев нет:

Отправить комментарий