30 мая 2018 г.

О.К.Бурчак "Своїх героїв потрібно знати"


12 травня 1918 року світ зустрів Якова Петровича Батюка. Доля подарувала йому, герою книги, чимало випробувань та викликів, але він з гідністю зносив все, що випало йому на життєвому шляху. Згадуючи його зараз, можна з упевненістю сказати, що навіть якби в його житті не сталося б великої війни, воно все одно могло б слугувати прикладом гідності. Малюк, що адаптувався в середовищі зрячих товаришів, студент-юрист, згодом — адвокат, прекрасний організатор. Втім, всі подробиці життя Якова Петровича, очищені від надмірного “героїчного флеру” , чудово описані в книзі Олександра Кириловича Бурчака.
           Без перебільшення можна сказати, що до цієї книги автор йшов більше половини свого життя, адже перші пошукові роботи він почав проводити ще в школі. Через те окремий розділ присвячено Я. Д. Байтману — педагогу-історику, людині, що закіцавила автора долею героя.
         
Презентація книги відбулася 10 травня 2018 року в “ЛігаБізнесІнформ”. Наразі примірники книги( виданої коштом автора як шрифтом Брайля, так і в пласкодрукованому варіанті) можна знайти в спеціалізованих бібліотеках для сліпих.

Комментариев нет:

Отправить комментарий