11 мая 2018 г.

Подорож до Луцька

8 членів НКДГ ,, Творчі ініціативи" з 4.05.2018 р. по 5.05.2018 р. відвідали красиве місто Західної України - Луцьк. Засноване місто в 1085 році та мешкає в ньому 205 тис.осіб. Тут є що подивитись і куди піти. Ми побували в парку ім.Лесі Українки, яке є справжньою перлиною міста. Тут зручні алеї й багато лавочок для відпочиваючих,  прекрасні фонтани з водопадами, атракціони  і зоопарк. 
   На пішохідній екскурсії ми пройшли від Театрального майдану (частини старого Луцька) до центру міста, заходили в кірху та костел, дізнались багато цікавого з історії міста й видатних людей, які тут проживали раніше й мешкають зараз. Серед них Головня Микола Микитович - архітектор, з яким нам пощастило поспілкуватись. 
   Ще ми побували в Луцькому замку Люберта. Ми навіть піднімались на його вежу на рівні більщ ніж 9-поверхового будинку, хоч це було дуже не просто через круті, вузькі, незручні сходи. Ще ми побували в Музеї книг, Музеї дзвонів та Музеї технологій минулого. 
  Також відвідали село Колодяжне, де мешкала Леся Українка. Зараз тут музей-садиба Лесі Українки, що є справжньою гордість волинян. На території Музею росте груша, яку посалдила сестра Лесі - Ізидора. 
   Поїздка всім дуже сподобалась. Вона надовго залишится в нашій пам'яті, про що нам нагадуватимуть фото. Повертались ми до Києва переповнені гарними враженнями та емоціями. Думаю, що таких поїздок буде ще багато. 

          Валентина Братчанська та Софія Ганенко











Комментариев нет:

Отправить комментарий