17 мая 2018 г.

"Методи виховання малих засранців"( Новий український театр)

keywords


                  Одинадцяте травня 2018, ми запрошені, як члени НДКГ “Творчі ініціативи”.
      Ми знову в гостях у театрі, що не втомлює дивувати. Режисурою, грою акторів, сюрпризами під час антрактів. Але, здається, насамперед — не “заїждженим” репертуаром. Пєса Марини Смілянець “Методи виховання малих засранців” дуже сучасна, вчасна, безжально правдива. Тут немає місця ні надпристрастям, ні сусально-іділичним стосункам. Відносини між людьми, що мали, здавалося б, бути найріднішими, показані саме такими, якими вони найчастіше й бувають — піклування перемішується з ревнощами, захист — з бійками , прагнення “нормального життя” не дає місця в серці для тих, хто виріс поруч з тобою. А ще незримий , але найрідніший для всіх героїв твору, персонаж розповідає — як важко на зламі епох залишитися самотнім ,прагнути виховати дітей людьми, залишитися при тому хорошим спеціалістом і просто — чуйним і дбайливим чоловіком. Три сини, три брати в чудовому виконанні Єгора Снігиря, Кирила Сузанського, Данила Кіно в складний момент життя намагаються розібратися — як їм жити далі. Наймудрішим в пєсі
( і недаремно, він пожив таки віку) є пес Кубік ( у виконанні Віталія Кіно), котрий( як мінімум) може вислухати всіх членів родини і їхню подругу Аню( Юліана Євстафієва).
         Цікаво зазначити, що, по суті, пєса побудована у стилі грецьких трагедій — дійство відбувається в одному місці та протягом , фактично, декількох годин. А трагедія це чи драма — вирішувати глядачеві, бо, як зазначив Кубік “Люди -вони як собаки. Все розуміють , коли захочуть”. Можливо, і ви будете аплодувати стоячи, як це було у цей теплий травневий вечір.

Підготували Юрій та Євгенія Вишнякови

Комментариев нет:

Отправить комментарий