18 янв. 2018 г.

РИМИ МЕЛОДІЙ І МУЗИКА СЛІВ

25.11.2017 р. у квартирі-музеї відомого українського композитора та піаніста Віктора Степановича Косенка відбулися концерт „Бачити серцем” та виставка декоративно-прикладного мистецтва „Магія бісеру” членів НКДГ „Творчі ініціативи”.
            Наша група вже давно плідно співпрацює із цим унікальним закладом. Але і ті члени „Творчих ініціатив”, що вже бували у музеї і ті, що відвідали його вперше із зацікавленням слухали  розповідь співробітників про нелегкий життєвий шлях Віктора Косенка, якому прожити у цій гарній затишній оселі судилося недовго.
            На початку заходу усіх тепло вітала голова нашої групи Олена Анатоліївна Василенко. Хвилиною мовчання вшанували ми пам’ять жертв Голодомору, бо саме 25 листопада Україна згадує  усіх, хто загинув у ті страшні дні.
Концерт проходив у надзвичайно теплій, творчій атмосфері.  Гідно виступили у домі видатного композитора наші вокалісти Надія Коробчук, Вікторія Герасименко, Руслан Іщенко, Сергій Велку, Наталка Кащенко та інші. Лунали поезії Валентини Братчанської, Валентини Врублевської, Людмили Машталер, Олени Мельниченко,  Євгенія  Познанського, Світлани Проніної,  Наталії Шкіренкової.
В одній з кімнат було розгорнуто виставку творчості наших майстринь.  Квітнули милуючи око вироби створені вмілими руками  Надії Коробчук, Світлани Проніної, Галини Корнєєвої та Ганни Зеленецької, що залишло незабутні враження для відвідувачів.  
            Від імені працівників квартири-музею усім митцям поетам, співакам, майстриням висловив свою вдячність директор Володимир  Григорович Мудрик.
            Сподіваємося, що це  не  остання наша зустріч.

Євген Познанський













Комментариев нет:

Отправить комментарий