19 янв. 2018 г.

Прикраси з сизалю

В магазинах для рукоділля можна побачити незвичайний матеріал - різнокольорові спресовані волокна. Це  - сизаль, який виготовляють з листя агави. Таке волокно дуже міцне і погано рветься. Тож воно іде на виготовлення канатів, сіток, віхтів і т.п. В рукоділлі його використовують для виготовлення прикрас.
Тож члени НКДГ «Творчі ініціативи» 12.01.2018 р. вирішили поближче познайомитися з цим матеріалом. Керівник організації Василенко Олена Анатоліївна любязно погодилася провести майстер-клас по виготовленню прикрас із сизалю. Охочих виявилося багато, адже зробити щось своїми руками так прекрасно. Почали з простого. Вирішили прикрасити кульками з сизалю топіарій. Адже з цими «деревцями щастя» ми вже знайомі. Тільки прикрашали їх паперовими квіточками. А це зовсім інший матеріал. Та пізнавати щось нове завжди цікаво.
Розпочався майстер-клас. Кожний отримав  шар волокон сизалю. Олена Анатоліївна показала нам як відривати від нього жмутик волокон. Далі з них необхідно скачати кульку. Звичайно, відразу не у всіх виходило, але згодом кульки ставали більш рівніші і однакового розміру. Незабаром на столі лежало кілька десятків різнокольорових кульок. Наклеюємо наші кульки на основу дерева, і воно заграє новими барвами.
Тепер оновлене дерево буде милувати око оточуючим.

Світлана Проніна






Комментариев нет:

Отправить комментарий