19 янв. 2018 г.

СОЛОДКЕ ДИВО


12.01.2018 р. в НКДГ ,,Творчі ініціативи” відбувся майстер-клас з виготовлення мармеладу. Це було справжнє солодкобарвисте свято. Провела його керівник нашої організації Василенко Олена Анатоліївна. Прийняли участь в заході дев'ять осіб. Це люди різного віку - від 27 до 77 років. Навіть був один хлопець - Артем Щербина. Звичайно, нині мармелад можна купити, але як чудово, коли ти сама можеш приготувати цей смаколик! В інтернеті є багато рецептів та практика - це зовсім інше.                                    
Кожен учасник приніс з собою якийсь певний сік і формочки. Мармелад вдався барвистим, красивим і смачним. Адже готували його своїми руками з натуральних продуктів, докладаючи старання і тепло своїх сердець. Мармелад був яблучним, апельсиновим, вишневим, з яблучно-гранатового та мультивітамінного соків. Готували його з жартами і фантазією. А потім ним смакували з чаєм. На столі милував око різними кольорами та формами мармелад, а ми обмінювалися своїми враженнями від майстер-класу.
 Хочу щиро подякувати Олені Анатоліївні за те, що навчила готувати це солодке диво - мармелад. Щиро дякую директору бібліотеки Вишнякову Юрію Миколайовичу за те, що ми мали змогу провести захід в приміщенні бібліотеки. Все було п -домашньому.
Ще хочу сказати, що вчитись будь-чому ніколи не пізно. Дуже важливо і те, що такі заходи згуртовують колектив, розвивають творчість і фантазію кожної людини.

Підготували Валентина Братчанська та Софія Ганенко

                 Приготування мармеладу
рецепт 1

 Одна друга скл. варення чорної смородини домашнього, трохи підігрій. Додай попередньо замочений на 20 хв. 1 чайну ложку агар-агару. Доведи до кипіння. Дай йому розчинитися. Зніми з вогню. Розлий в формочки або в простий посуд, попередньо змащений оливковою олією.

 рецепт N2

0,5 л будь-якого соку,
2 ч.л. агар-агару,
0,5 ст. цукру,
Молотий імбир,
Кориця.
Різні соки можна змішувати.
    Агар-агар залий склянкою полуничного соку. Перемішай і залиши на 30 хвилин. В склянку персикового соку всип цукор й постійно помішуючи доведи до кипіння. Провари дві хвилини. З'єднай обидві частини. На маленькому вогні доведи до кипіння й провари одну хвилину. Розлий в формочки. Коли вистигне, постав на чотири години в холодильник. Потім обкачай в цукровій пудрі й виклади на пергамент.












Комментариев нет:

Отправить комментарий