12 мар. 2017 г.

Екскурсія до музею "Мінералія"



У суботу 24.09.2016 року група членів НКДГ "Творчі ініціатии" відвідала унікальну виставку мінералів та самоцвітів,  зібраних з усього світу.
Ця приватна експозиція розташована у Києві за адресою вул.Кіквідзе, 1. Виставка налічує понад 1000 різних зразків мінералів, напівкоштовних та коштовних каменів. Розміщено цей музей у трьох невеличких кімнатах, першою з яких є сувенірна лавка, де можна придбати собі на згадку сувеніри чи прикраси зі справжніх самоцвітів. У двох інших кімнатах містяться власне, зразки порід.
Екскурсію для членів організації провів особисто власник та керівник музею. Він захоплююче розповів про народження у земних надрах таких загадкових самоцвітів, які людська уява здавна наділила магічними властивостями і таємничою силою. Але попри всю таємничу славу каменів, розповідь екскурсовода була суто науковою та цілком раціональною.
Спочатку він познайомив екскурсантів із самородними елементами. В цій групі можна було побачити золото, срібло, пірит (до них зокрема належать рубіни), діаманти, які до речі зовсім на себе не схожі у первісному не обробленому стані. А поглянувши на представлені у вітринах зразки самородків, можна було немовби зазирнути крізь товщу мільйонів та мільярдів років і на власні очі побачити, як саме народжувалися коштовності.
Окрім цікавої лекції з геологію, люди з вадами зору мали також і рідкісну нагоду доторкнутися та навіть потримати в руках цих мовчазних свідків юності нашої планети.
Далі, на окремих поличках були представлені оксиди та гідроксиди. До них належать такі красиві мінерали, як різноманітні види кварцу, цетрин, гірський кришталь, малахіт та інше.
Також були карбонати, сульфати, силікати та фосфати. За цими дуже сухими назвами, що нагадують лише про  шкільні уроки з хімії, поставали дивовижні та майстерні витвори природи. Вони схожі на справжні твори художників. Ніби абстракції із надзвичайно майстерно підібраними барвами. В них відчувається якась первісна і потужна краса.
Серед представників органічного походження можна було побачити такі камені, як бурштин, різноманітні корали, скам'янілу та заміщену кремнієм деревину.
Окрім безлічі різноманітних речовин земного походження, є у музеї також експозиція камінчиків, що прилетіли до нас із космосу. Колись вони були часточками комет і кружляли у безмежному просторі нашого всесвіту. Потримати їх у власних руках було особливо цікаво.
Екскурсія була змістовною та корисною. Наприкінці всі мали піднесений настрій та відчуття задоволення від добре проведеного часу.
Подякувавши організаторам, розпрощалися до нової цікавої зустрічі.


Інна Кравченко

Комментариев нет:

Отправить комментарий