5 мар. 2017 г.

Наш перший ювілей

Ювілейне свято це не лише   приємні  хвилини відпочинку та радості, це ще один привід озирнутися на пройдений шлях, оцінити власні досягнення, подумати про майбутнє. І усе це було у нас 3.07.2016 р., коли наша група святкувала свій перший маленький ювілей. Нам виповнилося пять років!
Свято проходило в Гідропарку, у нашій улюбленій альтанці, у якій вже не раз зибиралася ми на подібних заходах. З Дніпра віяв приємний прохолодний вітерець, завдяки якому відступала спека, яка володорювала того дня у столиці. Лагідно шуміли крони дерев, зі спортивного майданчика, що  знаходився неподалік, лунали радісні крики та оплески, немов додатковиі звукові ефекти, які теж доречні на святі. Дружно і весело дівчата та і хлопці накривали святковий стіл.
         На початку свята голова групи Олена Анатоліївна Василенко тепло привітала усіх присутніх із  першим ювілєєм нашої організації; побажала усім успіхів у творчості, розповіла  про досягнення  групи за рік, що минув із  попереднього дня народження групи. Наведені нею факти  наочно свдчать, що нам є  чим пишатися - лише за  останні рік  було проведено 42 заходи! Це і цікаві екскурсії, і спільні свята, далекі поїздки, літературно-музичні вечори, організаційні заходи, зокрема, відправлення посилок у зону АТО та провідування наших колег, які захворіли. І ще багато іншого: члени групи брали участь у VIII Міжнародному «Конкурсі без кордонів», та у фестивалі «На крилах надій» у Чернівцях, працювали гуртки декоративно-прикладного мистецтва, члени групи відвідували театри. Більш детальну інформацію про  життя групи ці та інші заходи ви можете знайти на нашому блозі.
Але що там цифри! Кожен із членів групи може бути  щирим свідком тієї наполегливої та успішної роботи, яка постійно триває у нас.  Та і взагалі протриматися у такий нелегкий час дуже нелегко, тож маємо ще раз подякувати керівництву групи та одне одному, бо  саме поєднання  наших зусиль  дозволяє групі йти уперед і досягати нових вершин. На святі нагороди знайшли наших героїв.
Почесні грамоти отримали: Братчанська Валентина Олексіївна, Федорова Олена Миколаївна, Величко Тетяна Гаврилівна, Чешко Ігор Альваресович та Криндач Микола Іванович.
Було також відзначено активістів: вони отримали від групи невеличкі приємні подарунки.
Окрасою свята стали  вірші наших поетів. Чудові  задумливі і водночас ліричні рядки подарувала нам Олена Федорова:

До п’ятиріччя організації „Творчі ініціативи”

Роки мигтять, немов калейдоскоп,
Життя годинник відміряє лунко,
І з мрій і прагнень, успіхів і спроб
Плетуться наших буднів візерунки.
І, раптом, серце щастям озорить
Передчуття братерського єднання,
І відкриттів нових жадана мить
Зігріє душу радістю пізнання.
Нам тільки п’ять, нам ще рости й рости.
Ще стільки горизонтів не відкрито!
Нам цілих п’ять в досягненні меті –
Цікаво, вільно і натхненно житии!


Своєрідною віршованою промовою , у якій гумор поєднувався із щирим захполенням досягненнями колективу присутніх вітав Євгеній  Познанський.

И вот наш первый юбилей,
Ни серебро, ни золото,
Пять лет ведь возраст для детей,
И мы, конечно, молоды.
Однако же прожить пять лет
В подобной ситуации
По силам, право,
Не любой теперь организации.
И потому, могу сказать,
Достойны мы отметки пять.
По пятибальной  же шкале,
Есть и другие на земле.
Так  всем приятно создавать,
И край наш милый познавать,
А в мир музеев  здесь в столице,
Всегда приятно погрузиться!
Да разве скажешь в двух словах
О наших вечерах, кружках!
Да я бы слов не пожалел,
Про всё бы рассказать сумел,
Ну да сегодня слишком жарко,
И даже здесь, вот в Гидропарке.
Пускай, творя, живут счастливо
Родные  «Инициативы!»

Свято тривало. Надзвичайно смачними здавалися страви та напої,  і не лише тому, що їх готували вмілі господині,  а мабуть і через те, що кожен мав досхочу такої чудової приправи, як позитивні емоції.
Багато радості і здорового  азарту  подарували усім ігри, зокрема,  вікторина, із веселими, але зовсім не простими запитаннями, яку підготувала постійний автор наших сценаріїв Олена Федорова.
Після напруженого змагання нарешті визначилася трійка лідерів. Перше, друге та третє місця посили відповідно Валентина Брачанська, Олена   Василенко та Євгеній Познанський. А скільки  позитиву отримав кожен, одержавши адресований саме йому сувенір!
А потому була ще прогулянка по синім хвилям могутнього Дніпра на теплоході, і чарівний вечір у колі друзів.
Кажуть, коли пєш чарчину добре приказувати: «Дай, Боже, не остання».
Дай, Боже, не останній це ювілей у нашої групи.

 Євген Познанський












Комментариев нет:

Отправить комментарий