6 нояб. 2016 г.

ГОТУЄМО РАЗОМ (ВИПУСК 4)

РУБРИКА „ГОТУЄМО РАЗОМ”


ВИПУСК 4


"Хрущовське (нестаріюче) тісто" для пирогів та пиріжків


Необхідні продукти:
Борошно пшеничне (приблизно) 3,5 скл.
Масло вершкове 200 г.
Молоко (можна з холодильника) 1 скл.
Цукор 2 ст. л.
Сіль 1/2 ч. л.
Дріжджі (сухі) 2 ч. л.
Послідовність приготування:
Змішати дріжджі з сіллю.
(Примітка: якщо використовувати свіжі дріжджі (50 г), то перетерти їх з сіллю).
Додати: молоко, борошно, цукор та розм’якшене вершкове масло.
Замісити тісто.
(Примітка: тісто має бути негустим і неважким (краще потім, перед приготуванням виробу, припилити його борошном і воно швидко, в процесі замісу, починає відліпати від рук).
Покласти тісто в миску і на 4 години в холодильник.
Дістати тісто, дати йому трохи нагрітись і ліпити з нього пиріжки або пиріг.
(Примітка: тісто в холодильнику не дуже піднімається і «своє бере» в духовці).
Поради: Весь процес замісу можна зробити на ніч, а вранці спекти пиріг або пиріжки.
Дехто зберігає тісто в холодильнику до 3-х днів (я не пробувала).
Якшо тісто зберігається в холодильнику більше 3-х днів аби не було кислуватого присмаку, потрібно додати в нього 0,5 чайної ложки соди, не гасити. На смак це ніяк не впливає, а тісто буде лежати кілька днів.
                                                              Усім смачного!
Підготувала Василенко Олена Анатоліївна

Комментариев нет:

Отправить комментарий