6 нояб. 2016 г.

ГОТУЄМО РАЗОМ (ВИПУСК 3)

РУБРИКА „ГОТУЄМО РАЗОМ”


ВИПУСК 3

   

  Ікра з баклажанів, швидко та смачно

Необхідні продукти:
Баклажани 3 шт.
Цибуля 2 шт.
Майонез 1 ст.л.
Олія, спеції, сіль за смаком.
Послідовність готування:
Баклажани почистити, нарізати кубиками, покласти в миску та засипати невеликою кількістю солі, залишити на 15-20 хв.
Цибулю почистити та нарізати як на зажарку.
Порізану цибулю спасерувати на пательні.
До спасерованої цибулі додати, спершу зливши виділену рідину, баклажани.
Накрити кришкою пательню і тушкувати на середньому вогні.
За 2 хв. до готовності додати майонез та сіль за смаком
(Примітка: можна експериментувати зі спеціями та приправами. це надасть страві оригінального смаку).
Готову страву настоювати 30 хв.
Усім смачного!
Підготувала Федорова Олена


Картопля молода, смажена  у шкірці.

Необхідні продукти:
Картопля молода – 0,5 кг.
Спеції, зелень, сіль за смаком.
Послідовність приготування:
Картоплю ретельно помити.
(Примітка: картопля повинна бути найменшою за  розміром - з дві вишні чи маленьку сливу. Картоплю бажано відібрати приблизно однакову за розміром).
Розігріти пательню та додати олію.
На пательню одним шаром викласти помиту картоплю.
(Примітка: кожну картоплину слід  один чи декілька разів проштрикнути виделкою, щоб вона після приготування не  була сухою).
Смажити картоплю на середньому вогні під кришкою,  іноді перевертаючи, картопля готова коли вона має зморщену шкірку та легко проколюється виделкою.
За хвилину до закінчення готування додайте до картоплі спеції та, за бажанням, зелень.
(Примітка: сіль можна додавати в середині готування чи у кінці).  
                                                                    Усім смачного!
Підготувала Федорова Олена 

        Квасоля тушкована з м'ясом у томатному соусі

Необхідні продукти:
Квасоля 300 г.
Куряче філе 200 г.
2 невеликих помідори або соус 4 ст.л., або томатна паста 2 ст.л або одна одноразова упаковка.
Послідовність приготування:
Квасолю, якщо вона не молода, заздалегідь намочити.
Квасолю перекласти в каструлю та залити водою так, щоб вона її покрила.
Поставити  на середній вогонь та накрити кришкою.
Куряче філе порізати на дрібні кубики.
(Примітка: шматочки мають бути не більшими за розмір вишні).
Цибулю та моркву порізати та спасерувати на пательні.
До спасерованих овочів додати порізане куряче філе.
Усе це тушкувати на невеликому вогні під кришкою.
Коли квасоля у каструлі протушкувалася до напівготовності, додати до неї суміш з пательні.
Страву тушкувати на маленькому вогні.
За 7-10 хв. до готовності додати спеції, сіль за смаком.
Після чого влити до страви соус або вичавити помідори.
(Примітка: помідори можна завчасно звільнити від шкірки, зробивши неглибокі навхресні розрізи та зануривши їх на півтори хвилини в окріп, а потім у холодну воду. Таким чином з помідорів легко знімається шкірка).
Доготовувати страву слід на маленькому вогні при закритій кришці.
(Примітка: якщо під час готування страви вода швидко випаровується, слід її додавати за необхідності). 
Усім смачного!
Підготувала Федорова Олена

       Абрикосове чи персикове варення "Царське".

Необхідні продукти:
Абрикоси чи персики 4 - 6 кг.
Горіхи, бажано мигдаль, 200-300 г.
Згущувач  для варення 2-3 пачки
Цукор за смаком.
Послідовність готування:
Абрикоси чи персики помити та почистити від кісточок,
Якщо ви обрали персики, то закип’ятіть воду та легенько ножиком навхрест підріжте шкірку.
Персики по черзі закладайте у каструлю з киплячою водою.
Через хвилину по черзі виймайте персики опускайте в холодну воду та одразу знімайте шкірку.
(Примітка: чим холоднішою буде вода, тим легше зніметься шкірка, завдяки різкому перепадові температур.)
Потім почищені персики порізати на дольки.
Викласти абрикоси чи почищені персики у каструлю та поставити на невеликий вогонь. Поки каструля стоїть на вогні підготуйте горіхи.
Покладіть горіхи у глибоку миску, додайте теплої води та залиште на 15-20 хв.
Почистіть горіхи від шкірочки.
(Примітка: горіхи після води легше відділяються від шкірки. Також почищені горіхи добре б залити сиропом, виділеним фруктами, аби вони не висихали та набрали смаку і аромату).
Коли персики чи абрикоси закиплять зняти їх з вогню.
Залишити на 3 години, потім знову довести до кипіння.
За третім разом такого готування додати цукор за смаком та пакетики зі згущувачем для варення. В прокип’ячену суміш додати горіхи та закрити у банки.
Усім смачного!
Підготувала Федорова Олена




        Салат "Президент"

Необхідні продукти:
Гриби 300 г.
Куряче філе 200 г.
Цибуля 1-2 шт.
Яйця 4 шт.
Сир 250 г.
Майонез, зелень, сіль за смаком.
Послідовність готування:
Цибулю порізати та спасерувати на сковорідці.
Гриби нарізати і додати до цибулі.
Смажити цибулю та гриби на середньому вогні під кришкою.
Яйця зварити в круту.
Філе відварити у підсоленій воді.
Сир натерти на крупній терці.
Взяти неглибоку, але містку тарілку та викласти на неї порізане кубиками філе, рівномірно розподіливши..
(Примітка: краще обирати тарілку у формі перцю, соняшника та ін., на смак це не впливає, але естетики додасть).
Другим шаром у тарілку викладаємо гриби.
Наступним шаром викладайте яєчні білки.
Потім цей шар змащуємо майонезом, далі шар сиру і також змащуємо майонезом.
Потім викладаємо шар жовтків.
І останній шар - дрібно порізана зелень.
(Примітка: Намагайтеся викладати шари салату рівномірно по усій тарілці).
Готовий салат поставте у холодильник на дві години.
Усім смачного!
Підготувала Федорова Олена

Лимонний крем

Необхідні продукти:
Цукор 200 г.
Лимони 4 шт.
Яйця 4 шт.
Масло вершкове 50 г.
Послідовність приготування:
Зняти гострим ножем цедру з двох лимонів.
Змішати її з цукром.
Вичавити сік з усіх лимонів.
Додати сік до цукру та перемішати.
Збити яйця.
Вилити їх в цукор та ретельно розмішати до повного розчинення цукру.
Залишити суміш на 2 години, щоб цедра віддала аромат.
Далі суміш ретельно процідити в невеличку каструлю.
Додати масло.
Поставити на невеличкий вогонь і помішувати поки маса не загусне.
(Примітка: якщо крем здається вам рідким, не хвилюйтесь, при охолодженні він значно загусне).
Охолоджений крем можна розкласти в тарталетки, перемащувати торти або просто намащувати на булочку до чаю.
(Примітка: лимони можна замінити апельсинами. Для крему цілком вистачить однієї апельсинки для аромату, а сік використати готовий з магазина. Достатньо буде приблизно 200 - 300 г соку.)
Усім смачного!
Підготувала Федорова Олена


Пиріжки нашвидкуруч

Необхідні продукти:
Для тіста:
Кефір 0,5 л.
Дріжджі 50 г.
Сіль 1 ч. л.
Цукор 3 ст. л.
Олія 2 – 3 ст. л.
Борошно (скільки візьме тісто)
(Примітка: тісто має бути м'яким).
Начинка може бути будь-якою: картопля, капуста, м'ясний фарш або інша, на ваш смак.
Послідовність приготування:
Дріжджі розвести у невеликій кількості теплої води.
Влити туди кефір та олію.
Додати сіль та цукор.
Підсипаючи борошно, замісити м'яке тісто.
(Примітка: тісто має бути таким, щоб відставало від рук.)
Готове тісто покласти до холодильника на 30 хвилин, потім вийняти та перемісити.
(Примітка: тісто трохи підійде і зм'якне. Не поспішайте додавати борошно, це слід робити лише за крайньої необхідності. Спробуйте змастити руки олією аби тісто не прилипало).
Сформуйте пиріжки та обсмажте на сковороді у великій кількості олії.
(Примітка: готові пиріжки викладіть на паперовий рушник аби забрати зайвий жир.)
Усім смачного!
Підготувала Федорова Олена


Паштет яєчний

Необхідні продукти:
Цибуля 2 шт.
Яйця 5 - 6 шт.
Горіхи волоські приблизно півсклянки
Масло вершкове 2 ст. л.
Часник 2 зубчики
Олія 1 ст. л.
Сіль та перець за смаком
Послідовність приготування:
Яйця зварити на круто.
Цибулю дрібно порізати та обсмажити на суміші олії та вершкового масла.
Всі інгредієнти завантажити в блендер і перебити на однорідну масу.
(Примітка: За відсутності блендера, пропустіть усе через м'ясорубку).
Усім смачного!
Підготувала Федорова Олена

Мойва маринована

Необхідні продукти:
Мойва морожена 1 кг.
Гвоздика 3 шт.
Мед 0,5 ч. Л.
Сіль (краще морську) 1 ч.л.з гіркою
Перець духмяний 
(Примітка: якщо перець горошком - потрібна 1 ст. л., якщо мелений - 1 ч.л. без гірки.)
Коріандр кілька зернят
Порошок гірчиця 0,5 ч.л. (або 1 ч.л. гірчиці в зернах)
Часник 4 - 5 зубчиків
Цибуля 2 - 3 шт.
Олія півсклянки
Послідовність приготування:
Рибу розморозити, почистити від голівок та нутрощів.
Цибулю порізати півкільцями.
Перемішати цибулю з рибою.
Прянощі ретельно перемішати. .
(Примітка: Якщо прянощі не мелені, їх слід розтерти в ступці або перемолоти в кавомолці чи іншому подрібнювачі).
Часник потерти на дрібну тертку.
Прянощі та часник залити олією
Дати суміші трохи постояти, щоб змішалися аромати.
Додати туди мед і сіль та розмішати.
Залити цим маринадом рибу.
(Примітка: Мед можна не додавати, а кількість солі варіювати за смаком).
Перекласти рибу в скляний / емальований / нержавіючий / пластиковий посуд.
Поставити рибу в холодильник на добу, чи, принаймні, на ніч.
(Примітка: зі спеціями можна експериментувати на власний розсуд, а рибу також спробувати використати іншу. Втім, запропонований рецепт, на мою думку, найбільш прийнятний за ціною).
Усім смачного!
Підготувала Федорова Олена

Комментариев нет:

Отправить комментарий