6 нояб. 2016 г.

ГОТУЄМО РАЗОМ (ВИПУСК 2)


РУБРИКА „ГОТУЄМО РАЗОМ”


ВИПУСК 2


Шановні відвідувачі нашого сайту, пропонуємо вашій увазі нову рубрику, яка неодмінно стане у пригоді кожному, хто хоче зробити свій дім затишнішим, побут простішим, а меню багатшим, смачнішим та недорогим, адже, погодьтесь, у наш непростий час можливість зекономити має неабияке значення. Отже, в нашій рубриці ви зможете знайти корисні поради як легко, швидко та недорого привести до ладу дім за допомогою підручних засобів, а не дорогої побутової хімії. а також ми пропонуємо вашій увазі коронні рецепти наших господинь, випробувані та схвалені їхніми рідними та друзями смаколики. Зауважимо, готувати їх легко і не дуже затратно, а продукти використовуються звичні, котрі знайдуться, практично, на кожній кухні. Тож, ласкаво просимо! Ви також можете долучатись до нашого проекту, пропонуючи свої рецепти чи корисні поради.

Ведуча рубрики – Ірина Дмитрук

Грибний суп з сиром

Необхідні продукти:
Гриби 200 - 300 г
Цибуля 1 - 2 шт.
Картопля 2 шт.
Сир плавлений 2 шт.
Вода 2 л., сіль, спеції та олія для смаження.
Послідовність приготування:
В каструлю налити води та поставити на середній вогонь.
Цибулю покришити як на зажарку та спасерувати на сковорідці.
Гриби порізати і додати до спасерованої цибулі.
(Примітка: якщо гриби сушені перед готуванням х слід  замочити на пів години в теплій воді.)
Коли вода закипіла викласти заздалегідь порізану картоплю і зварити до напівготовності,
висипати з пательні зажарку. За дві-три хвилини до закінчення готування додати сіль за смаком, а також, за бажанням, грибну приправу.
Натерти на крупну терку плавлений сир закрити каструлю кришкою та дати супові хвилин 10 настоятися.
Усім смачного!
Підготувала Федорова Олена

Картопля з грибами як у печі


Необхідні продукти:

Картопля 4 - 6 шт.,
Гриби 30 - 50 г.
Цибуля 2 шт.
Олія, сіль за смаком, інші спеції.
Послідовність приготування:
Гриби помити почистити та порізати на шматочки.
Цибулю почистити та порізати на шматочки, як на зажарку.
Цибулю викласти в пательню і спасерувати.
До спасерованої цибулі додати нарізані гриби.
Тим часом почистити картоплю та порізати її на рівномірні шматочки дольками.
Нарізану картоплю покласти у миску, посолити, додати трішки олії.
Картоплю у мисці готувати у мікрохвильовій печі до напівготовності.
Викласти картоплю у пательню до майже готових грибів.
Тушкувати усе під кришкою на середньому вогні до готовності.
Усім смачного!
Підготувала Федорова Олена


Жульєн з куркою

Необхідні продукти:
Гриби 500 - 700 г.,
Цибуля 2 - 3 шт.
Куряче чи індиче філе 300 г.
Сметана 3 - 5 ст.л.
Олія, сіль за смаком.
Послідовність приготування
Цибулю почистити та порізати як на зажарку.
Гриби помити почистити та порізати на шматочки.
Куряче філе порізати на невеликі однакові шматочки.
Цибулю спасерувати на пательні.
До цибулі додати нарізане куряче філе.
Коли курка дотушкувалася до напівготовності, додати гриби.
Усе тушкувати під кришкою до готовності.
За 5-7 хв до закінчення приготування додати сметану та сіль.
(Примітка. Якщо рідини у сковорідці багато відкрити на декілька хвилин кришку, щоб вона випарувалася).
Після вимикання настояти 15 - 20 хв.
Усім смачного!
Підготувала Федорова Олена

Ікра з баклажанів, швидко та смачно

Необхідні продукти:
Баклажани 3 шт.
Цибуля 2 шт.
Майонез 1 ст.л.
Олія, спеції, сіль за смаком.
Послідовність готування
Баклажани почистити, нарізати кубиками, покласти в миску та засипати невеликою кількістю солі, залишити на 15-20 хвилин.
Цибулю почистити та нарізати як на зажарку.
Порізану цибулю спасерувати на пательні.
До спасерованої цибулі додати, спершу зливши виділену рідину, баклажани.
Накрити кришкою пательню і тушкувати на середньому вогні.
За 2 хвилини до готовності додати майонез та сіль за смаком.
(Примітка. Можна експериментувати зі спеціями та приправами. Це надасть страві оригінального смаку).
Готову страву настоювати 30 хвилин.
Усім смачного!
Підготувала Федорова Олена


Форшмак „Дуже просто”

Необхідні продукти:
Оселедець 500 г.
Цибуля  3-4 шт.
Сир плавлений 3 шт.
Послідовність готування
Оселедець почистити та нарізати ножем дрібними шматочками.
(Примітка. Пошинкувати ножем таким чином як ми ріжемо зелень)
Оселедець викласти у глибоку миску.
Цибулю почистити нарізати та спасерувати на пательні.
Натерти на крупну терку плавлені  сирочки.
Змішати цибулю, сир з порізаним оселедцем у мисці.
(Примітка. Готовий форшмак можна намащувати на грінки, хліб, або зварену і розрізану в поперек на декілька частин картоплю).
Усім смачного!
Підготувала Федорова Олена

Грінки з начинкою

Необхідні продукти:
Батон нарізний 1 шт.
Ковбаса варена 300 г.
Яйця 2 - 3 шт.
Цибуля 2 шт.
Спеції, сіль за смаком, олія для смаження.
Послідовність готування:
В глибоку миску на крупній тертці натерти ковбасу.
У цю суміш натерти цибулю та вбити у миску яйця.
Усе перемішати та додати спеції за смаком та посолити.
Порізаний батон викласти на рівну поверхню.
(Примітка. Це може бути дошка для нарізання або підніс).
Суміш з миски рівномірно викласти на скибочки батона.
(Примітка. Потрібно слідкувати за тим, щоб суміш не розтікалася за краї скибок батона, та не була дуже рідкою).
Залишити батон з сумішшю на 5 - 7 хвилин, щоб суміш закріпилася на скибках батона.
Пательню розігріти та додати олію.
(Примітка. Краще обирати найширшу пательню, яку знайдете у своєму господарстві).
На розігріту пательню обережно покласти скибки батона намащеною сумішшю вниз. Смажити з кожного боку по декілька хвилин на середньому вогні.
(Примітка. Готові грінки можна викласти на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир).
Усім смачного!
Підготувала Федорова Олена

Плов пікантний

Необхідні продукти:
Яловичина 500 г.
Цибуля 2 - 3 шт., морква 2 - 3 шт., вода, стільки, щоб покрила рис.
Рис 500 г., спеції для плову.
(Примітка. Продається уже готова суміш спецій для плову), лавровий лист, сіль за смаком, олія для смаження.
Послідовність готування
М'ясо помити та порізати на шматочки.
Цибулю почистити та спасерувати разом з морквою на пательні. Додати у пательню м'ясо. Посмажити до напівготовності.
З пательні викласти інгредієнти до каструлі.
(Примітка. Бажано, щоб каструля була широкою і невисокою)
Долити у каструлю води.
Рис поставити на півгодини залити теплою водою щоб настоявся.
До м’яса у каструлі додати лавровий лист.
Рис обережно висипати у каструлю гіркою так щоб він не торкався країв посуду.
Накрити кришкою і варити на маленькому вогні.
Час від часу заглядати до страви, роблячи ложкою в рисі наскрізних 3 - 4 дірочки але не перемішувати.
(Примітка. Страву поки вона готується не слід помішувати та перевертати, бо зіпсується смак, а рис набуде консистенції звичайної каші).
Якщо вода википає, вливати потрошку рідини. В готову страву додати спеції та сіль за смаком, перемішати, настоювати 20 хв.
Усім смачного!
Підготувала Федорова Олена

Комментариев нет:

Отправить комментарий