6 дек. 2019 г.

Форум "Відкритий простір"

2 грудня 2019 року Міністерство соціальної політики України і Проєкт Ради Європи «Розвиток соціальних прав людини як ключовий чинник сталої демократії в Україні» організували форум «Відкритий простір» напередодні Дня людей з інвалідністю. Понад 120 представників і представниць державних органів влади, громадських організацій, експертного і наукового середовища долучилися до обговорень, які були присвячені таким темам: доступність і соціальні послуги, працевлаштування і розвиток соціального підприємництва, освіта, культура та спорт, охорона здоров'я та реабілітація. Після кожної панелі обговорення аудиторія мала змогу захоплюватися історіями успіху людей, які надихали своїм прикладом і досягненнями.
Міністерка соціальної політики Соколовська Юлія підкреслила: «Саме таким я уявляла собі цей Форум, який є відкритим для кожного. Це Форум, де ми збираємось для того, щоб обговорити наші проблеми, труднощі і спільні перемоги».
На форумі міжнародні експерти Ради Європи Марчин Вуйчик і Сергей Остаф презентували передову практику європейських країн та стандарти Ради Європи щодо забезпечення соціальних та економічних прав, гарантованих Європейською соціальною хартією. Сергей Остаф наголосив на системі послуг, орієнтованих на підтримку людей з інвалідністю для досягнення оптимального рівня незалежності і соціальної участі.
Форум 2019 року став майданчиком для ефективного діалогу. Керівниця Проєкту Ради Європи Syuzanna Mnatsakanyan зауважила у заключному слові: «Сподіваюся наступного року Форум стане платформою, де всі учасники та учасниці будуть ділитися своїми досягненнями і перемогами у сфері захисту своїх соціальних прав».
Форум відвідала Керівниця НКДГ "Творчі ініціативи" Василенко О.А.







Комментариев нет:

Отправить комментарий