9 февр. 2018 г.

ОЦЕ ТАК КІНО!

Наймолодше з мистецтв – кіно - стало у наш час чи не найпопулярнішим. Кіно люблять усі. Вітчизняне та зарубіжне,  сучасні детиктиви чи величні полотна екранізації творів класиків,  фільми, що переносять нас у минулі віки чи серіали. Але одне діло просто дивитися на екран, а інше – створювати фільми. Побачити як же роблять фільми, побувати там, де і народжуються кінострічки, цікаво багатьом. Тож на екскурсію 20.01.2018 р. до кіностудії «Film.ua»  прийшло багато членів НКДГ „Творчі ініціативи”, а також і наших друзів з первинних організацій Українського Товариства сліпих у Києві.
Кіностудія знаходиться на  околиці столиці, у найбілшому  районі Києва - Троєщині.
 «Film.ua» - це найбільша в Україні група компаній, яка видає  популярні фільми.  Це цілий комплекс  приміщень, адміністративних, знімальних павільйонів,  студій і ще багато чого. Оскільки нас було багато, то екскурсантів поділили на дві групи. Гідом групи, до якої  потрапив автор цих рядків,  стала пані Вікторія – надзвичайно  приваблива, закохана у кіномистецтво дівчина, наділена  даром оповідача і справжнім артистизмом, тож слухати її було дуже цікаво.
            Екскурсію ми почали із величезного знімального павільйону, розміру якого вистачило навіть для того, аби відсняти у ньому табір половців у фільмі «Сторожева застава».
            А скільки  цікавого ми побачили  у кіноселищі! Від  справжнісіньких хатинок і до фортеці часів давньої Русі. І цей чарівний світ заховано за звичайним парканом  неподалік від добре відомого усім  Троєщинського ринку!
            Далі повертаємося до  основного комплексу, оглядаємо студії та різні „таємничі” прилади і пані Вікторія уважно і весело відповідає на усі запитання. Кілька годин, які тривала екскурсія, пролетіли як  одна хвилина.  Всі екскурсанти надзвичайно задоволені.
            «І подумати не могла, що тут у нас під боком таке диво» - каже одна з мешканок Троєщини.


Євген Познанський







Комментариев нет:

Отправить комментарий