9 сент. 2016 г.

Майстер-класи з декупажу та топіарію

21 травня 2016 року НКДГ «Творчі ініціативи» організувала і провела майстер-класи з топіарію та декупажу. Чудові майстрині Величко Тетяна Гаврилівна та Зима Людмила Іванівна ділилися своїми знаннями і вчили, як зі звичайних паперових серветок можна створити деревце щастя або прикрасити малюнком і зробити справжнім витвором мистецтва прості побутові речі.
Мистецтво топіарію має багатовікову історію. Спочатку так називали сади з художньо вистриженими деревами у вигляді різних фігур і скульптур. Розкішні сади Римської Імперії, висячі сади Семіраміди були втіленням цього мистецтва. У наш час набув популярності топіарій у вигляді декоративного деревця, зробленого своїми руками. Його називають деревом щастя. Вважається, що топіарій приносить у дім удачу, добробут, гарний настрій, мир і гармонію.  Процес створення власного топіарію захопив учасників майстер-класу. Тетяна Гаврилівна вчила, як можна зробити деревце щастя з різнокольорових паперових серветок, стрічок, намистинок.
Інший вид мистецтва, якому мали змогу навчитись присутні на майстер-класі, був декупаж. Цей вид рукоділля виник ще у середньовіччі і став дуже популярним в Європі. Майстри клеїли різноманітні картинки на меблі, прикриваючи їх багатьма шарами лаку. На майстер-класі можна було вирізати різні фігурки і візерунки з паперових серветок і прикрасити ними тарілки, пляшки, кухонні дощечки. Людмила Іванівна допомагала і вчила учасників, як створити власний шедевр.
Захоплюючий творчий процес, яскраві витвори, зроблені власними руками, створили чудовий настрій усім учасникам майстер-класів.

Олена Криницька








Комментариев нет:

Отправить комментарий