8 июл. 2019 г.

ВІДВЕРТЕ СЛОВО ПОЕТА

Микола Криндач не потрібує особливих рекомендацій. Його поезії  завжди були і є окрасою різноманітних заходів, які проводить наша група.
Поет, патріот, цікава, доброзичлива людина - він завжди є душею  товариства.
         У поета  довгий, нелегкий, але гідний творчий шлях, публікації у різноманітних виданнях, участь у літературних конкурсах та студіях, зокрема, у нашій студії „Ліра” НКДГ „Творчі ініціативи”, в якій Микола Іванович проводив теоретичні заняття.
         І от нещодавно у світ вийшла поетична збірки Миколи Криндача „Відверто кажучи”. На 218 сторінках книги  розмістилися кращі поезії автора. Книгу видано у Харкові. Макет створено Вірою Кухарук, дизайн обкладинки О.А. Коваль. Фундатором видання є Лариса Василівна Дерейко (Бабич) кандидат медичних наук співвласник стоматологічної клініки „Пародонт” у Львові. Автором передмови є поетеса, філолог  Алла Павлівна Денисенко з Шепетівки.
         Характеризуючи книгу Лариса Павлова каже: „В мене немає й тіні сумніву ,,що будь-хто отримує  від неї стільки ж задоволення, як і я у свій час, як і багато тих, кому пощастило чути мелодію музи яскравого літератора”. І з нею неможливо не погодитися.
Збірка складається з трьох частин: перша – „Прикмети доби”. Які нелегкі часи переживаємо ми зараз знають, точніше, на собі відчувають усі. Але лаяти владу у транспорті це одне. Слово поета важить значно більше.   До неї увійшли неперевершені зразки громадянської лірики автора - сповнені  болем за долю України та вбивчою іронією до можновладців, які паразитують на тілі рідної, багатостраждальної держави. Та життя складається не лише із подій суспільно-політичних. І тому у цьому розділі ми також зустрічаємо чудові зразки пейзажної лірики Миколи Криндача. У другому розділі „Уленшпигель” ми зустрічаємо яскраві, оригінальні „Запевняли” Миколи Криндача. Це сатира, у якій за гіркою посмішкою бачимо гнівне засудження сильних світу цього. Третій розділ „Усміхнімося” складається із веселих, дотепних поезій, які здатні підняти настрій будь-кому.
Це перша збірка Миколи Криндача і, сподіваємося, не остання. Тож бажаємо авторові нових творчих перемог і нових книжок, таких же талановитих, відвертих і яскравих, як і ця.


Євгеній Познанський



Комментариев нет:

Отправить комментарий