30 мая 2015 г.

Шоколадний майстер-клас

(12.03.2015 р.)

Коли заходиш до цього закладу, одразу втрачаєш відлік часу, забуваєш про повсякденні проблеми і турботи. Тут поринаєш у світ кавово-шоколадної насолоди, на який з радістю відгукуються рецептори тіла: п’янкий аромат з домішками гвоздики, кориці, інших прянощів та ще чогось чарівно-незвіданого заворожує, око милують справжні шедеври – різноманітні фігурки та вишукані цукерки із шоколаду ручної роботи, які так і кортить спробувати на смак, а все це разом приносить неймовірне задоволення й сприяє невимушеному спілкуванню і відпочинку.
Та насправді це ще не все. Саме тут можна розкрити безліч шоколадних таємниць і виготовити під вмілим керівництвом своє шоко-творіння – цукерку унікальну, бо її творцем є саме ви.
Такий майстер-клас із виготовлення шоколадних цукерок та цікавий екскурс у світ історії шоколаду провела для групи киян із вадами зору членів Незалежної координаційно-дослідної групи “Творчі ініціативи” працівниця “Львівської майстерні шоколаду”, що за коротких 5 років свого існування вже стала візитівкою Львова, розрослася в мережу і має заклади в багатьох містах нашої країни.
Усі присутні дізналися чимало цікавих речей: виявляється, звичайна шоколадка – досить юна порівняно з напоєм із какао-бобів, яким ласували ще племена майя та ацтеків. Звичну для нас плитку шоколаду створили лише у XIX ст. А от білий шоколад, до якого дехто ставиться зневажливо, – це не суміш з бозна-чого. Просто основним його компонентом  є масло какао, а не порошок какао-бобів.
Та головне, що кожен зміг сам власноруч виготовити цукерку, добираючи її складники на свій смак: чорний, білий або молочний напівгустий шоколад, різнокольорові цукати, родзинки і кокосову стружку. Сформовану ложкою фігурку поставили застигнути в холодильник, а потім кожен учасник одержав на серветці свою чудернацьку цукерку.
Усіх гостей почастували запашним чаєм із тістечками, а на згадку про цей смачний і цікавий захід кожен отримав від “Львівської майстерні шоколаду” ще й шоколадний подарунок з міста Лева, бо всі цукерки і фігурки ручної роботи виготовляються лише там.
З майстер-класу всі йшли в чудовому гуморі й сповнені натхнення. І дуже вдячні закладу за подаровані позитивні емоції і можливість власними руками доторкнутися до світу шоколадних таємниць.






Комментариев нет:

Отправить комментарий