5 мая 2019 г.

ВЧИМОСЯ ШЕРСТЮ МАЛЮВАТИ

Багато хто з нас носив в дитинстві валянки чи валашки і на тому закінчував своє захоплююче знайомство з майстерністю валяння. Та пройшли роки і виявилося, що це мистецтво здатне створювати не тільки всім знайомі вироби, а і сумки, пальта, капелюшки, жилети і багато-багато інших неповторних авторських речей. От і ми, члени НДКГ "Творчі ініціативи" вирішили долучитися до цієї славетної справи як художники-декоратори і створити свою міні-галерею картин, виконаних у техніці "малювання шерстю" - декоруванню холстів з допомогою пасм вовни для валяння.
     Збираємося тісним творчим колом 29.03.2019 р., перед кожним з нас - фоторамка, холст, фарби-вовна і цілий альбом зразків, що мають пробудити наші творчі задуми. Керівник нашої групи О.А.Василенко підказує, яким чином полегшити свою роботу - зокрема, можна вирізати контури-силуети, аби легше викладати візерунки. Виявляється, що Наталка Кащенко чудово володіє цією технікою, а може ще й підказати сусідкам нетипові прийоми - тож її їжачок, наче намальований і горобина сусідки Олени Власенко -тонка й жива. Втім, вдалося усе - і соняшник, і гілка горобини, і киця з клубочком, і корзина з фруктами і білки-пташки. Робимо, традиційне фото на згадку, влаштовуємо виставку в читальному залі бібліотеки. Незабаром кращі з робіт помандрують на всеукраїнську виставку, а ми, можливо, ще потренуємося, аби досягти нових висот.
   Приємно, що в нас в гостях знову журналістка - цього разу Наталя Обідовська. Тож про наш майстер-клас знову дізнаються всі охочі.

Текст підготувала Євгенія Вишякова
Фото Олена Василенко



Комментариев нет:

Отправить комментарий